Fredag idag och det betyder Veckans 7. Saker jag snappar upp, tycker om och som är aktuellt nu.1. I helgen är det efterlängtade bokmässan här. Verkligen en av årets höjdpunkter enligt mig. Det är så härligt att bara gå runt och lyssna på sorlet, stanna till vid intervjuer, spana in nyheter och känna atmosfären. I år är det premiör för mig att själv vara med. I Bonniers monter B02:02 så har jag min intervju idag kl 16.40 med siognering efteråt. Jag signerar även böcker imorgon lördag kl 14-15. 2. En bok jag är särkilt nyfiken på är Lydia Sandgren, Artens Överlevnad. Vem tyckte inte om Samlade Verk och ett stort plus att det är i Göteborgsmiljö. Längtar att läsa denna! 3. Ibland är det enkla det goda. Just nu svämmar det över av billiga rotsaker i matbutikerna. Klyfta upp och häll på olivolja och i ugn 225 grader i cirka 30 minuter. Jag stekte på kyckling med kryddor och lät steka klart i ugn med lite sky med kycklingfond och ställde in i ugnen intill de sista 15 minuterna. En enkel och god sås, är Jensen Favoritsås. Jensen har gått igraven men såserna finna kvar i butiken. Blanda med lika delar grädde. Gott när det ska gå snabbt och vara enkelt!! 4. Jag har en enorm rumslind hemma. Varje år i februari brukar jag beskära den och ta skott. Sätter i vatten och flyttar över i kruka när rötter har bildats. Detta är en väldigt uppskattad present i en fin kruka. Rumslind brukar vara svåra att få tag i så hardu en ovanlig växt hemma så ta efter mitt tips! 5. Jag måste alldeles snart bege mig till en bio och se Downtown Abbey - Grand Finale. På Bio Roy i Göteborg kan du boka Afternoon Tea i samband med filmen. Hur mysigt!! 6. En tröja jag gillar nu är denna (annonslänk). Älskar verkligen stickade tröjor med kort ärm som ofta är lagom varma och den här passar till så mycket. När det blir kyligare kan du sätta en skjorta under. 7. Vi pratade rotsaker! Jag gör alltid en råkostsallad som håller en vecka i kylen. Varvar vitkål, morötter, purjoläk, paprika eller vad jag har hemma. Blandar oliviolja med lite vitvinsvinäger, salt och peppar och rör runt. Perfekt bas-sallad att ha i kylen till varje måltid. Vill du piffa den så tillsätt lite ruccola vid servering. Hoppas att du gillar mina tips och berätta gärna vad du har på gång just nu som du vill tipsa om!