I eftermiddags bjöd jag in mina vänner på en Afternoon Tea. Eftersom jag bara dricker te (och inte kaffe) så älskar jag konceptet. Men vad ska man bjuda på? Jag har varit på flera Afternoon Tea i London och har fått tips och lät mig inspireras så jag gjorde så här. Startar gärna med ett glas bubbel, alltid trevligt tycker jag. Sen satte vi oss direkt till bords med allt gott uppdukat direkt eftersom jag gillar välfyllda bord. Men när man äter på lokal så brukar de servera de i ordning. Trekantssmörgåsar Vi börjar med trekantssmörgåsar och jag gjorde tre olika. Använde ett lite grövre formbröd som jag bredde på smör och skar av kanterna och sedan på tvären.1. Lagrad prästost med tunt skivade rädisor och gurka.2. Rökt lax med pepparotsost, rädisor, gurka och krasse.3. Skivat ägg med majonäs och tunt skivad gräslök.Grahamsscones Sen gick mumsade vi oss scones som jag serverade med tre sorters sylt och marmelad och Philadelphia. Den hängivne gör förstås Clotted Cream. Blanda 2,5 dl vetemjöl och 1 dl grahamsmjöl med 60 gr. smör. och en nypa salt samt 2 tsk bakpulver. Degen blir ganska torr. Sedan häller du på 2 dl filmjölk el naturell yoghurt och formar till 9 bollar. Grädda i 250 gr i 10-12 min. Citronkladdkaka Det här receptet har jag hittat här på Femina och den blev så god!Vispa 2.5 dl vetemjöl och 3 ägg fluffigt. Smält 150 gr. smör, ta bort från spisen och bryt mer 100 gram vit choklad samt zest och saft från en citron och 1 msk vaniljsocker och en nypa salt. Blanda ihop allt och häll i en springform med mjölad insida och grädda i 175 gr under 20 min och låt svalna.Ovanpå ska det bres på en vit chokladkräm som måste göras i tid för det tog 2-3 timmar ett tag att få den att stelna i kylen. Värm 1 dl vispgrädde, ta bort från spisen och bryt mer 100 gr. vit cholkad och 150 gr. färskost. Bre på kakan och gröp ur tre passionsfrukter ovanpå kakan.Lite småkakor vill man ju ha och jag bjöd på två favoriter!Sirapskakor Blanda ihop 100 gr smör, 1 1.5 dl socker, 3 dl mjöl, 1 msk vaniljsockedr och 1 tsk bakpulver. Jag brukar köra försiktigt i min Kitchen Aid. Tillsätt 2-3 msk ljus sirap. Ta upp och gör tre lika stora delar som du formar till längder och trycker till och ripsar lite med en gaffel. Grädda i 12-15 min i 175 grader. Skär isär medan de är varma.Lyxiga chokladbollar Gillar dessa lite extra efetrsoom de inte är så söta. Använd lite finare havregryn eller kör i en blender. Mixa 100 gr smör, 0,75 dl socker, 3 dl havregryn, 3 msk kakao, 1 msk vaniljsocker, lite flingsalt och 3 msk kallt kaffe. Kör även detta i min Kitchen Aid. Forma till små bollar (gott att de inte är så stora) och ställ in i frysen någon timme. Värm 100 gr 70% choklad i ett vattenbad och doppa de kalla chokladbollarna och därefter i riven kokos. Jag brukar sätta en tandpetare i varje för att de ska bli enklare. Låt stelna och förvara in i kylen.Gillar verkligen att träffas så här på eftermiddagrna och just Afternoon tea är ett så mysigt sätt att umgås på.